Slootsafari

Het water van Speelhof Hoogerzael bruist van het leven. Dansende watervlooien, razendsnelle torretjes, jagende libellenlarven, krioelende kikkervisjes en kwakende groene kikkers in het voorjaar, wegschietende stekelbaarsjes, zwemmende salamanders, traag kruipende poelslakken….en misschien vind je zelfs een bloedzuiger.

Kom, ontdek en verwonder!

Mogelijkheid 1

Via onderstaande button kunt u een aanvraag doen voor het huren van een veldwerkkist. Deze bevat onderzoeksmateriaal om de vangsten beter te bekijken, schepnetjes en emmers. Een veldwerkkist is geschikt voor ca. 5 kinderen. Bij grotere groepen adviseren we om twee veldwerkpakketten te huren.

Mogelijkheid 2

U huurt een veldwerkkist inclusief de workshop ‘Slootsafari’ waar bij de kinderen (maximaal 8) tijdens hun wateravontuur begeleid worden door een gids van het Speelhof. De gids weet de beste vangplekken, kent de namen van de waterdiertjes en vertelt interessante weetjes over het leven in de sloot. De huur van een gids is op aanvraag. Binnen 5 werkdagen ontvangt u een bevestiging of een voorstel voor een alternatieve datum/tijd.

Belangrijk

Periode: april – september

Leeftijd: alle leeftijden

Aantal: 1 veldwerkkist voor ca 5 kinderen, 2 kisten voor ca 10 kinderen

Voorwaarde: zwemdiploma*

Kosten:

1 Veldwerkkist € 10,-

2 Veldwerkkisten € 17,50

Begeleiding door een gids (inclusief materiaal) € 40,-

 

* Als er kinderen zonder zwemdiploma deelnemen aan de activiteit is de aanwezigheid van een ouder/verzorger verplicht. De veiligheid van de kinderen bij het water valt onder verantwoording van de ouder/verzorger. De activiteit vindt plaats bij water (max. 70 centimeter diep). Speelhof Hoogerzael kan geen verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid van de kinderen. Ouders/verzorgers zijn hiervoor zelf verantwoordelijk.