Smikkelen en Smullen

Lekker roeren, mengen, koken, proeven en smullen. Ook de keukenprinsjes en -prinsesjes en en de lekkere smikkelberen kunnen hun hart ophalen in Speelhof Hoogerzael. Gedurende het jaar zijn er verschillende kookworkshops.

Mogelijkheid 1

Workshop ‘Kruidige smeerseltjes’

Onder leiding van een kok zoeken we naar verschillende eetbare wilde planten en maken we van dit kruidenmengsel met toevoeging van roomkaas een lekker kruidig smeerseltje voor op crackers. Proeven maar!

Periode: half maart – mei

Mogelijkheid 2

Workshop ‘Zomerkoninkjes’

We gaan samen met de kok op zoek naar verse aardbeitjes, maken ze schoon en snijden ze in stukjes. Terwijl de kinderen spelen, wordt de jam gekookt en daarna in potjes gegoten. Iedere kind krijgt een potje mee.

Periode: mei – juni

Mogelijkheid 3

Workshop ‘Zoete appeltjes’

In Speelhof Hoogerzael staan allerlei appelbomen, van vergeten fruit zoals de ’tarwe-appeltjes’ tot bekende namen als Elstar en Jonagold. We plukken de appels in de boomgaard, snijden ze in stukjes en gooien ze in een grote pan. Terwijl de appelmoes gaar wordt, kunnen de kinderen spelen en daarna gaan we de appelmoes natuurlijk opsmikkelen!

Periode: september – oktober

Mogelijkheid 4

Workshop ‘Verse groentesoep’

Samen met de kok gaan we op speurtocht naar verse groente voor in de soep. Samen wassen we de groente, snijden het in stukjes en doen we het in de grote soeppan. Terwijl de soep pruttelt en heerlijke geuren naar buiten drijven, spelen de kinderen op het terrein. Van buiten spelen word je hongerig, dus als de soep klaar is… smullen maar!

Belangrijk

Periode: Wisselend, zie workhops

Leeftijd: vanaf 5 jaar

Aantal: maximaal 8 kinderen

Duur: ca. 1 tot 1,5 uur

Kosten

Begeleiding door een kok (inclusief materiaal) € 40,-