Over ons


Waar ligt Speelhof Hoogerzael

Speelhof Hoogerzael ligt aan het Seispark, tussen de Sandberglaan en de Seisweg in de wijk De Griffioen. Het gehele terrein is openbaar toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

 

Vrijwilligersorganisatie

Zonder vrijwilligerswerk kan Hoogerzael niet bestaan. Er hangt ook veel van af: op een drukke zomerdag maken tientallen mensen tegelijk gebruik van het terrein. Dat vergt begeleiding, gastheerschap en onderhoud.  Vrijwiligerswerk bij Speelhof Hoogerzael is daarom niet vrijblijvend. Maar vrijwilligers kunnen hun werk alleen doen met goede ondersteuning en duidelijke afspraken. Die leggen we vast in een overeenkomst. Vrijwilligers worden gefaciliteerd in hun taken, ze zijn tijdens hun werkzaamheden verzekerd, en ze hebben inspraak in organisatie van hun werk en van de activiteiten.

 

Steun en donaties

Veel mensen zijn enthousiast over Speelhof Hoogerzael. We zijn daar erg blij mee. Niet iedereen kan of wil zijn enthousiasme omzetten in praktisch vrijwilligerswerk. Maar ook op andere wijze kun je het Speelhof steunen: je kunt vriend worden of je kunt een donatie doen. De Stichting Speelhof Hoogerzael is een ANBI-erkende instelling.

 

Veiligheid

In het Speelhof kunnen kinderen doen wat op heel veel plekken niet meer kan: onbezorgd spelen, rennen, rommelen en ravotten. Wij denken dat kinderen op die manier veel leren en veel ontdekken. Kinderen genieten er in elk geval ontzettend van. Om deze reden zijn er geen hekken of afzettingen, en heel weinig regels, behalve: rekening houden met elkaar, en niet moedwillig dingen stuk maken. Speelhof Hoogerzael is ook geen speeltuin, er is geen toezicht. Ouders of verzorgers zijn hiervoor verantwoordelijk. Het terrein is altijd ‘open’ d.w.z. toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. Het water op het terrein is speelwater en géén zwemwater; het is hiervoor niet goedgekeurd. Echter, alle speeltoestellen voldoen aan de AKI-veiligheidsregels (TÜV) [document volgt] en worden geregeld geïnspecteerd.

 

Contactgegevens

Bezoekadres: Seispark 2a, 4334 AZ Middelburg.

Email: secretariaat@speelhofhoogerzael.nl

Telefoonnummer: 06-46497650.